Ο Χώρος μας

Σε ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά κτίρια της Γλυφάδας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1926 από τον μηχανικό Στράγκαλο, φιλοξενείται από το 1992 η κρεπερί "ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ". Από την ίδρυσή της πέρασαν 26 χρόνια….. Οι καιροί άλλαξαν, αυτό που έμεινε κοινό όμως όλα αυτά τα χρόνια είναι η όρεξη και το πάθος όλων των ανθρώπων που εργαστήκαν σε αυτό.

Η παρασκευή όλων των υλικών γίνονται από έμπειρους τεχνίτες με αγνά υλικά ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας επισκεφτείτε σε έναν παραμυθένιο χώρο, παρέα με τους ήρωες παλαιών και σύγχρονων παραμυθιών, όπου θα ξεχαστείτε από τα προβλήματα της καθημερινότητας απολαμβάνοντας ένα αυθεντικό γεύμα υπό την υπόκρουση χαλαρωτικής μουσικής.

Να είστε σίγουροι ότι κάθε φορά που θα έρχεστε θα σας περιμένει και μια διαφορετική έκπληξη.

  • Photo01
  • Photo02
  • Photo03
  • Photo04
  • Photo05
  • Photo06
  • Photo07
  • Photo08
  • Photo09
  • Photo10

Ο στόχος ήταν και παραμείνει ένας

Η δημιουργία ενός πρότυπου εργαστηρίου κρέπας στην Ελλάδα το οποίο θα έχει ως βάση γαλλικές παραδοσιακές συνταγές προσαρμοσμένες στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι από το 2006 ήμαστε η πρώτη κρεπερί στην Ελλάδα η οποία χρησιμοποιεί το αλεύρι από σίκαλη και από καλαμπόκι για την παρασκευή φύλλου κρέπας (gallete), με βάση τα πρότυπα και την παράδοση της γαλλικής Βρετάνης, η οποία είναι και η γεννέτειρα της κρέπας.

Τα χαρακτηριστικά των ζυμαριών

Η γαλέτα από σίκαλη, που προέρχεται από την άνω Βρετάνη ψήνεται στην κρεπιέρα από την μια μεριά και παραμένει μαλακή.
Η γαλέτα από καλαμπόκι, πολύ πιο τραγανή, συναντάται πολύ συχνά στην κάτω Βρετάνη. Γίνεται με αρκετό πλάσιμο της ζύμης με τα χέρια και ψήνεται και από τις δυο πλευρές.
Ακόμα και οι γαλλικές κρεπερί αποφεύγουν κρέπες από καλαμπόκι, αλλά προτιμούν από σίκαλη διότι γαρνίρονται πιο εύκολα και δεν θρυμματίζονται όπως αυτές του καλαμποκιού.
Για τους λάτρες των βιολογικών προϊόντων, το "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" προσφέρει και ζύμη από ανάμιξη βιολογικών άλευρων αρωματισμένη με βότανα της ελληνικής φύσης. Η ζύμη αυτή είναι και νηστίσιμη για όσους τηρούν την θρησκευτική παράδοση. Η πολυετής εμπειρία και η συνεχής επαφή μας με ανθρώπους που προέρχονται από μικρά χωριουδάκια της γαλλικής επαρχίας, μας βοηθά να πρωτοτυπούμε και στις γλύκες κρέπες.
Από το 2009 είμαστε η πρώτη κρεπερί στην Ελλάδα που διαθέτει τη ζύμη από γνήσια σοκολάτα (choc crepe), αλλά και την άγνωστη σε όλους ζύμη ammorier glacees με γεύση πορτοκάλι. Στην συγκεκριμένη κρέπα το παγωτό βρίσκεται μέσα στην κρέπα δημιουργώντας έτσι ένα πουγκί.
Τέλος στο παραμύθι παρασκευάζονται και ελληνικές παραδοσιακές τηγανίτες, γαρνιρισμένες με υλικά της αρεσκείας σας.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και δείτε πρώτοι τις προσφορές μας και τις εκδηλώσεις μας...